keskiviikko 30. marraskuuta 2011

Intiaanipoikia


Meidän poikien yksi suosituimmista leikeistä on Mowglin leikkiminen. Siitä lähti idea intiaanipäähineisiin. Neulotut sulat on tehty samalla tekniikalla kuin aiemmin tehdyt vaahteranlehdet, keskimmäinen silmukka on nostettu neulomatta aina etupuolella. Muutoin on lisätty ja kavennettu muodon mukaan. Päähihnasta tuli hieman löysä, kun neulos on aika venyvää, joten taakse varmaan täytyy laittaa kuminauha. Joskus tuntuu, että tytöille voi neuloa ja virkata kaikenlaista, mutta pojille on vähemmän ideoita - tässä mainio joululahjaidea :) Päivityksissä luvassa vielä tytöillekin rooliasua; prinsessakruunuja, ja muutama pipo ennen kuin pääsen joulukoristeisiin. Joulukoristeita olen tehnyt ja tekemässä helmistä, huovuttaen, neuloen ja virkaten; isompaa ja pienempää; kuuseen ja pöydille :)

tiistai 29. marraskuuta 2011

Avainnaulakko



Avaimeni löytyivät aina milloin mistäkin, eikä etsivä löytänyt niitä vaikka kuinka etsi. Kehyksen bongasin veljen vaimon kirpparipinosta ja isältä löytyi pari lautaa taustaksi. Keittiön verhokankaan ylijäämä pääsi taustakankaaksi. Naulat sai käsin ruuvattua kiinni pehmään lautaan ja teksti on kirjottu varsipistoin. Tähän mahtuu isommatkin avaimenperät ja on helppo heittää avain naulaan sisään tullessa ja löytyy samasta paikasta taas lähtiessä.

maanantai 28. marraskuuta 2011

Tilda-pupuja







Nämä puput tein kummitytöille viime jouluna joululahjaksi. Puput ovat tehty Tilda-kaavalla, mutta ei Tilda-kankaista. Ja nyt jälkeenpäin katsottuna, tuo toinen ainakin tarvitsee vaatteet päälleen. Kummipojallekin tein samanmallisen pyyhekankaasta, johon laitoin pyyhkeen käsien väliin roikkumaan. Kuvat ovat hieman huonot, kun ovat arkistosta, mutta mukavat muistot heräsivät pupuista :) Ruskean pupun taustalla näkyy ompelemani tyynynpäälliset puunapeilla. Näitähän pupujahan voi ommella myös käsin, jos ei omista ompelukonetta.

Adventin syystunnelmaa



Neulotut vaahteranlehdet


Virkatut Nokkosen lehdet


Neulottu seljanlehti ja virkattu tammenlehti

Virkattu vahakas


Ensimmäinen adventti tuntuu aina yhtä mukavalta; kynttelikön ensimmäistä kynttilää poltettu ja joululauluja kuunneltu. Katson kuitenkin sään vuoksi vielä voivani päivittää blogiani syystunnelmin ennen kuin siirrytään joulukoristeisiin, jotka ovat jo työn alla :) Tänään tapasin ulkona pitkän kastemadon vesilätäkön vieressä ja tuulettaessa ikkunasta lensi sisään pari hyttystä, jotka eivät varmasti tienneet, että on jo marraskuun loppu :)

Lesley Stanfieldin kirjassa on viehättäviä virkkaus- ja neulontaohjeita kukkasista lumihiutaleisiin ja hämähäkeistä taltitinttiin. Sormet suorastaan syyhyävät päästä virkkaamaan ja neulomaan ohjeita, kun tuotokset ovat niin mainon näköisiä. Nämä syksyn lehdet ja sienet ovat nyt siis tehty ohjeen mukaan. Alku oli hankalaa, kuten sanonta sanoo. Piti palauttaa mieleen nirkko, sormirengas, ja lukuisat lyhenteet.

Nyt ymmärrän niitä, joilla on korkea kynnys käsitöihin, jos ovat aloittaneet ohjeista, joissa sanotaan nn2nyhty (nosta 1 s neulomatta, neulo 2 silmukkaa oikein yhteen, vedä neulomatta nostettu silmukka yli), 1 o e&t (yksi oikein edestä takaa tuloksen yhdestä silmukasta kaksi) tai 2yvk (2:n silmukan ylivetokavennus). Lyhenteet oli onneksi selitetty kirjassa. Itse kun keksii ohjeen, voi päättää tekevänsä vain pylväitä ja kiinteitä silmukoita, mutta ohjeesta tekemällä onkin myös aivot haasteen edessä ja saa töistä vähän eri näköisiä uusilla ideoilla :)

Nämä syyslehdet luovat tunnelmaa kalsealle pikkuasunnon katottomalle parvekkeelle. Ja osahan näistä on neulottu. Suurin oranssi lehti on tehty pienestä keltaisesta mallia ottaen. Jos olisin löytänyt tyhjän pajukranssini varastosta, olisin laittanut nämä lehdet ja sienet kranssiin ulko-oveen, eli se jää nyt ensi syksyn haasteeksi. Samoin kuin mieleen piirtynyt virkattu kantarelli :)

lauantai 26. marraskuuta 2011

Hiuspanta prinsessalle



Innostuin kokeilemaan virkattuja hiuspantoja ja kruunuja. Tässä ensimmäinen tuotos. Toiset vielä kamerassa tai tärkkäyksessä. Pujottelin vielä kuminauhan virkattuun pantaan, jotta pysyisi pienessä päässä paremmin. Helmet viimeistelivät tuotoksen. Tämän sai ihana kullankiharatukkainen 5-vuotias prinsessa :) Kyllä virkkaaminen on mukavaa!

torstai 10. marraskuuta 2011

Lämmin virkattu huivi




Ystävälleni halusin tehdä syntymäpäiväksi jotain lämpöistä ja tällainen huivi syntyi. Lanka on samaa kuin sormineulotussa huivissa: Novitan Lip Lap- lankaa, joka on osaksi tehty kierrätetyistä muovipulloista. Mutkia oli matkassa, kun luonnonvalkoinen lanka loppui ja kaupassa oli vaan vitivalkoista, mutta tein sitten kokonaan uuden ja ensimmäinen huivinalunpätkä odottaa nukenpeitoksi pääsemistä laatikossa :) Tämä ei kutita, kun ei ole villaa, mutta on varmasti yhtä lämmin!

tiistai 8. marraskuuta 2011

Helppo kaulaliina



Tämän kaulaliinan osaa jokainen tehdä! Alemmasta kuvasta näkyy, että kaulaliina on villalangasta virkattu ketjusilmukoin ja pylväin. Helppo ja nopea tehdä ja lämmin. On kiva saada nyt näitä keskeneräisiä töitä valmiiksi :)

maanantai 7. marraskuuta 2011

Lapsen tekemä on maailman kauneinta



5-vuotias poikani yllätti minut täysin, kun oli mummilassa tehnyt omatoimisesti äidille korun. Poika oli pyytänyt nappeja ja lankaa mummilta ja soitti vielä mummin puhelimesta, mikä on lempivärini. Tämä koru on maailman kaunein :)

Ja tuo alla oleva peitto on naapurimaamme kodintarviketavaratalosta. Kuvasin korun siksi peiton päällä, koska mieleeni tuli, että tuollainen peittohan olisi maailman helpoin itsetehty torkkupeitto. Leikkaa vaan fleecekankaaseen hapsuja ja vaikka kirjailee kauniita kuvia. Hapsujen leikkaaminen todistetusti onnistuu, koska anoppini on tehnyt tällä tekniikalla myös kovasti käytössä olleita kaulaliinoja. Hyvä joululahjaidea - fleecepeitto tai fleecekaulaliina :)

torstai 3. marraskuuta 2011

"Sadehan sieniä kasvattaa"





Kävin tätini kanssa pari viikkoa sitten metsässä kävelyllä ja keräsimme reilun kasan suppilovahveroita. Tein ensimmäistä kertaa elämässäni sienisoossia ja hyvää tuli :) Tästä inspiroituneena päätin kokeilla virkata muutaman sienen. Herkkutatti, suppilovahverot ja kärpässienet olivat nopea tehdä ja ovat täytetty herneillä niin kuin muutkin leikkiruoat. Jos olisin opettaja, nämä koristaisivat varmasti luokkani ikkunalautaa - Vaikka voisihan ne laittaa tuonne olohuoneenkin ikkunan väliin tunnelmaa luomaan :) Haluaisin tehdä vielä syksyn lehtiä näille kaveriksi, mutta siihen ei inspiraationi taidot ulotu. Siispä ostin valloittavan virkkausohjekirjan, jossa on useampi lehtien ohje. Joten myöhemmin syksyistä tunnelmaa lisää :)