sunnuntai 24. tammikuuta 2016

Piirakkakämmekkäät




Ihastuin Novitan Piirakkamalliin, kun näin työkaverini käsissä kauniistakin kauniimmat valkoiset pitkävartiset sukat Piirakkamallilla. Ne näyttivät ihan pilven hattaroilta!

Nyt intouduin neulomaan Kämmekkäät Alpakkalangasta. 
Nämä ovat niin ihanan pehmeät ja lämpimät! Olen ihan ihastunut Alpakkaan!!! 

Onkohan muuten Alpakoiden kasvatus vaikeaa?
Mutta eivät jää minun käsiini, vaan päätyvät matkaamaan synttärisankarille Eurooppaan etelämmäksi kylmän toimiston lämmikkeeksi :)

lauantai 23. tammikuuta 2016

Tilkkupeittohaaste


Tilkkupeittohaaste sai taas lisää tilkkuja, kiitos Vaahteramäen Riina
Nyt on tässä kolmannessa peitossa kasassa reilu 70 tilkkua, eli kolmisenkymmentä uupuu vielä. Ja neljännelle peitolle on jo tilaus, eli tilkkuja saa lähettää niin paljon kuin jämälankoja tai intoa riittää!
Täällä tietoa enemmän, jos asia on sinulle uusi, linkki löytyy myös myös sivun alapalkista. 

Tämä kolmas peitto on siis menossa avioeron kokeneelle, ja sille valikoitui nimeksi Unelma, koska ensimmäisen tilkun sain Unelmalta ja uuden elämän alkuun sopii hyvin unelmointi.

Tilkut saavat olla 15cm x 15cm ja minkä värisiä tahansa, neulottuja tai virkattuja. Suurin osa on ollut isoäidin neliöitä, ovat varmaan niin nopea työstää :) Ja suurin osa on villalangasta. Villalangalla yhdistän tilkut, ensimmäinen yhdistettiin sinisellä, toinen lilalla ja tämän meinasin myös yhdistää lilalla langalla. Neljäs voisi olla yhdistetty vihreällä. Ensimmäisen peiton sai rintasyöpään sairastunut ja toisen sai myös syöpään sairastunut perheen äiti. 

Eli peittohaaste jatkuu ja tietoa saa levittää. Postitusosoitteen saa minulta sähköpostilla tai vanhoista peittohaastepäivityksistä. Haulla twitterpeittohaaste löytää blogista aiempia peittopäivityksiä. 

Kiitos kaikille jotka ovat lähteneet ja lähtevät mukaan lämpimän peiton ilohaasteeseen mukaan!


perjantai 22. tammikuuta 2016

"Äiti milloin se on valmis?"


Barbibuumi on todellakin jatkunut tytöillä. Eilenkin päiväkodilta lähtiessä 3v. sanoi ensimmäisenä että "Leikin sitten kotona barbeilla", hän on juuri oppinut sanomaan ärrän :) 

Sain tehtyä kolme mekkoa, jotka ennen lankojen päättelemistä menivät jo käyttöön. Tuntuu hitaalta neuloa pientäkin neulomista, jos vieressä pomppii koko ajan joku tasajalkaa 
"Äiti milloin se on valmis?"


Ensimmäinen mekko oli kesäinen ja siitä tuli mielestäni oikein toimiva ja mukava malli. 
Toinen kultainen juhlamekko oli helppo tuubimalli ja 
kolmas hieman leveämpihelmainen, joka sopii arkeen ja juhlaan.


Mekoissa on 28 silmukkaa ylhäältä alkaen yksi oikein, yksi nurin ja ennen lantiota olen lisännyt kaikkiin malleihin silmukoita, jotta pysyvät päällä. 2,5 puikoilla kaikki neulottu. Hyvin pysyvät päällä ja helppo pienenkin lapsen pukea :)



Yritin kuvata Barbeja omassa kodissaan, mutta siellä on niin pimeää, ettei kuvista tullut niinkään tarkkoja kuin edes nämä kuvat on. Meillä on saatuna ihana vanha liinavaatekaappi, josta piti tulla tyttöjen tavaroiden säilytyspaikka, mutta siitä tulikin Barbien kerrostalo. Hyllyväli on juuri sopivan korkuinen Barbeille. Pitää ottaa kaapista kuva työkaverille, jolta kaapin sain - 
päivittäisessä käytössä ja hyvässä hoidossa kaappi on nykyään :)

Ja twitterpeittohaaste on ollut hiljaa hetken, mutta tilkkujen keräys jatkuu vielä!
Ja kiva saada uusia lukijoita, tervetuloa mukaan!
Ja kevään aikana aion uusia hieman blogin ilmettä selkeämmäksi. En halua vitivalkoista, mutta niin rakas ja ihana lintutausta saa väistyä... Ihana kun on jo niin valoisia päiviä!



lauantai 16. tammikuuta 2016

Barbibuumi



Meillä oli tosiaan kolmivuotissynttärit viime viikolla ja nukkeleikki on vaihtunut vahvasti Barbieleikkiin. Joulupukki jo toi muutaman uuden Barbien ja nyt synttäreille tuli kolme lisää. Barbieja riisutaan, puetaan, ne tanssivat ja äiti komentaa pienempiä barbinukkeja vaunuissa isän nukkuessa alasti sängyllä - hauskoja leikkejä! Oli siis pakko alkaa sekä huonekalusuunnittelijaksi että vaatturiksi. Kaupan vaatteet ovat niin hankalia pukea, ettei kolmevuotias saa niitä vielä Barbien päälle. Ja Barbiet eivät sitten millään mahdu nukkekodin kalusteisiin. 

Ensimmäisenä valmistui pipo ja villasukat Barbielle. Barbiella on päällä aiemmin neulomani mekko, täällä niistä lisää. Tuo tuubimalli on helppo pukea ja niitä on nyt puikoilla lisää. Mutta sängyllä ja parilla vaatteella pääsee jo leikin alkuun!



Villasukista olisi vieläkin voinut vähentää silmukoita, kantapää oli kahdella silmukalla haasteellinen... Mutta kyllähän ne villasukilta näyttää!


Sängyn tein yksinkertaisesti pahvista, johon liimasin kangasta päälle ja pehmusteeksi kankaan ja pahvin väliin kätkin langanpätkiä :)


Ja tämän päivän #ekaakertaaelämässä kokeilu oli Macarons- leivokset! Tekivät kauppansa, vaikka eivät ihan leipureiden tekemiltä näyttäneetkään... Suklaassa täytteenä kaupan valmis mousse ja punaisessa mansikkarahkaa. Oli vain postattava nämäkin tänne Kätten töiksi, jotta leipureiden kätten taidot pääsevät arvoonsa - Kyllä he hommansa osaavat! Kuori halkeilee, osa tarttuu peltiin kiinni ja osasta tuli kaikkea muuta kuin pyöreitä...  Ohjeen otin Kinuskikissalta, jossa leivokset olivat mahtavan näköisiä!! Tytärkin kysyi "Miten se on saanu niistä tuollaisia?" Niinpä... 

sunnuntai 3. tammikuuta 2016

Joulunaika



Meidän perheen joulunaika meni niin nopeasti etten ehtinyt valokuvaamaan mitään tänne blogiin. Oli jouluaskartelua ja ihania paketteja ja kummien laatimia ihania joulukalentereja. Virkattuja joulukoristeita en ehtinyt saada yhtään valmiiksi.

Ja kiitos SuskuÖ! Tilkkusi peittoon tulivat perille ennen joulua! Oli ihana postipaketti ja kauniita tilkkuja, joiden eteen oli nähty vaivaa! Twitterpeittotilkkuja saa lähettää ainakin tammikuun loppuun saakka. Katsotaan sitten paljonko niitä on kasassa! 


Lasten kanssa teimme joulupalloja maalaten akryyliväreillä ja koristelimme lahjaksi muutamat tulitikkurasiat. lapset jaksaisivat askarrella joka päivä tuntitolkulla ja siihen ennen joulua yritin ottaa aikaa. 


Meidän perheen kesken arvoimme lahjan antajat ja saajat, ja toiseksi vanhin lapseni maalasi siskoni miehelle peuran pään. Sen maalaaminen sai monet hymyt aikaiseksi, toivottavasti se hymyilyttää saajaakin vielä pitkään :)


Akryylivärimaalauksen jäljiltä oli pakko ottaa kylpyammeesta kuva. Kyllä, lapsemme iloitsevat niinkin alkeellisesta asiasta kuin vauvojen kylpyamme. Siinä kukin vuorollaan loiskuttelee. Tassuamme olisi täydellinen, mutta tämäkin näyttää kelpaavan.... Ammeen pohjalla oli kasa värilastuja - myös vessan lavuaari, keittiön pöytäliina ja kylpyhuoneen ovi saivat väreistä osakseen....


Fimomassojen askartelu oli siistimpää! Muoteilla sai hienoja joulukuvia. Teimme myös nukkekotiin ruokaa ja joulukoristeita. Tuo kuvan enkeli päätyi omatekemään hilesadepilttipurkkiin. Niistä harmiksi ei tullut yhtään kuvaa. Mutta liimasimme pilttipurkin kanteen hahmoja, ja pilttipurkkiin vettä ja hilettä ja kansi liimaten kiinni. Lapset olivat nähneet jossain itse tehtyjä hilesadepalloja ja lasten ohjeilla saimme mekin ne aikaiseksi. Oli aika jännittävä askartelu :) 


Ja ystävät ihanat muistivat minua lahjoin! Kiitos! Sain ihanat, inspiroivat kirjat ja aivan valloittavan neulatyynyn! Maailman kaunein kuppi, jonka saa pitää koko ajan pöydällä :)



Ja lopuksi tämä surullinen kuva. Kaikki lumihiutaleet, pöytäliina ja pallot kesken.... Mutta tuleehan sitä ensi vuonnakin joulu! Ja tiedän mitä haluan ensi vuonna tehdä! Niitä tärkättyjä joulupalloja!!!!